Bagaimana log masuk dan cari alamat VLE sekolah

Log masuk dengan 1BestariNet Yes ID anda
dan alami Frog VLE dalam langkah mudah ini!
 
1bestarinetwebsite-HOWTOLOGINpg-02 1bestarinetwebsite-HOWTOLOGINpg-03 1bestarinetwebsite-HOWTOLOGINpg-04 1bestarinetwebsite-HOWTOLOGINpg-05
 
ID Yes 1BestariNet untuk daftar masuk tunggal yang diberi oleh Pentadbir Frog VLE sekolah akan membolehkan anda mengakses Persekitaran Pembelajaran Maya Frog (Frog VLE). Setiap sekolah mempunyai URL yang tersendiri untuk tujuan log masuk.
 

Lihat video ini untuk Log Masuk Pengguna Baru

Sila klik untuk melihat langkah demi langkah tentang Bagaimana Log Masuk
Bagaimanakah Frog VLE mempertingkatkan pengajaran dan pembelajaran?
Di bawah projek 1BestariNet, sekolah-sekolah akan dilengkapkan dengan penyelesaian bersepadu yang membolehkan pengajaran, pembelajaran, kolaborasi dan pentadbiran dijalankan melalui Frog VLE, yang boleh diakses di sekolah atau di mana juga, dengan adanya sambungan Internet.
Frog adalah ringkas, mudah digunakan dan direka untuk membawa dunia pengajaran ke satu tahap baru. Beri tugasan dan ikuti kerja-kerja dan markah pelajar, hasilkan sumber pengajaran, beri maklum balas kepada pelajar dan gunakan forum untuk menggalakkan pelajar berbincang dan berkongsi pandangan. Rancanglah masa anda dengan lebih baik dengan menggunakan kalendar, yang membolehkan anda melihat, membuat, menyertai atau memasukkan acara. Maksimumkan masa dan mulalah merancang dengan kalendar, buatlah kerja dan ikuti perkembangan markah pada setiap masa, di mana jua, peribadikan laman utama anda, muat naik dan simpan fail-fail di dalam Frog, dan berkomunikasi atau kongsikanlah idea-idea anda dengan rakan sekelas atau guru melalui forum. Ikuti perkembangan acara sekolah, laporan PIBG dan notis sekolah dengan menggunakan kalendar dan papan notis sekolah, temui semua butiran perhubungan yang anda perlukan di halaman Contact School dan muat turun borang kebenaran dan dokumen-dokumen penting lain mengikut keselesaan anda.

Looking for a good homework help website? MaxHomework – our homework service from our professional writers can be regarded premium in the market!

Find your school’s VLE web address Cari VLE alamat web sekolah anda
Use the search below to find a school. First, narrow your search by selecting your state and district, and then enter the name of your school. You don’t have to enter the entire school name. To view the entire list of schools in your district, enter your state and district, and leave the name field blank. Gunakan carian di bawah untuk mencari sekolah. Pertama, pilih negeri dan daerah sekolah anda untuk memudahkan pencarian. Seterusnya, masukkan nama sekolah anda. Anda tidak perlu menaipkan nama penuh sekolah. Untuk mendapatkan senarai penuh sekolah-sekolah dari daerah yang sama, anda hanya perlu masukkan negeri dan daerah sahaja.
1. Select the state 1. Pilih negeri
2. Select the district 2. Pilih daerah
3. Enter the school name 3. Isikan nama sekolah